Από 15€ για έλεγχο Σημαντικών Καρκινικών Δεικτών, για Άνδρες και Γυναίκες

Από 15€ για έλεγχο Σημαντικών Καρκινικών Δεικτών, για Άνδρες και Γυναίκες, στο MEDLAB (Έναντι σταθμού ΗΣΑΠ ΚΑΤ)
15 €
Αρχική τιμή: 50 €
Έκπτωση: 70 %
Κέρδος: 35 €
14 Ημέρες για να λήξει.
Πληροφορίες

 

Όροι και στοιχεία της προσφοράς:

 • Η προσφορά ισχύει έως 30/11/2019
 • Δείτε πληροφορίες για τους καρκινικούς δείκτες εδώ
 • Εκτυπώνετε το κουπόνι και εξοφλείτε το ποσό κατά την επίσκεψή σας στο MEDLAB
 • Η προσφορά αφορά αιματολογικό έλεγχο για σημαντικούς καρκινικούς δείκτες, με επιλογή από:
  • €15 από €50 για Έλεγχο PSA για Άνδρες (Δείκτης για Καρκίνο του Προστάτη)
  • €15 από €40 για Έλεγχο Ca-I5-3 για Γυναίκες (Δείκτης για Καρκίνο του Μαστού)
  • €39 από €130 για Έλεγχο 3 Σημαντικών Καρκινικών Δεικτών για Άνδρες (PSA, CEA, Ca-50)
  • €39 από €120 για Έλεγχο 3 Σημαντικών Καρκινικών Δεικτών για Γυναίκες (Ca-I5-3,CEA,Ca-I-25)
  • €55 από €210 για Έλεγχο 5 Σημαντικών Καρκινικών δεικτών για Άνδρες (PSA, CEA, Ca-50, AFP, Ca-I9-9)
  • €55 από €200 για Έλεγχο 5 Σημαντικών Καρκινικών Δεικτών για Γυναίκες (Ca-I5-3, CEA, Ca-I-25, AFP, Ca-I9-9)
 • Απαιτείται τηλεφωνικό ραντεβού 3 μέρες πριν στα τηλέφωνα 210 8053176 και 210 6143115.
 • Για ακύρωση ή αλλαγή ραντεβού απαιτείται τηλεφωνική επικοινωνία με το κέντρο, τουλάχιστον 1 - 2 μέρες πριν.
 • Ώρες λειτουργίας: Δευτ. έως Παρ. 07.30 - 21.00 και Σάβ. 08.00 - 13.00, εκτός από τις επίσημες αργίες

 

Περιγραφή προσφοράς:

Kαρκινικοί δείκτες

Ως καρκινικοί δείκτες ονομάζονται οι πρωτεΐνες που παράγονται από τα καρκινικά κύτταρα ή από υγιή κύτταρα ως απάντηση στην παρουσία του όγκου και μπορούν να μετρηθούν ποσοτικά, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με την διάγνωση, πρόγνωση και παρακολούθηση της θεραπευτικής αγωγής της νόσου. Καρκινικός δείκτης θεωρείται κάθε βιολογική ουσία η οποία μπορεί να μετρηθεί ποσοτικά ή να εκτιμηθεί ποιοτικά και η μέτρηση της ή η παρουσία της μπορεί να δώσει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την ύπαρξη, τη φύση, το μέγεθος, την υποτροπή ή την μεταστατική εξάπλωση μιας κακοήθους διεργασίας στον οργανισμό. Οι καρκινικοί δείκτες είναι μόρια που βρίσκονται σε μεγάλες συγκεντρώσεις σε ιστούς και βιολογικά υγρά ασθενών με νεοπλασματική νόσο. Αυξημένες τιμές στους διάφορους καρκινικούς δείκτες εμφανίζονται, κατά κύριο λόγο, σε ορισμένα είδη καρκίνου αλλά επίσης και σε ορισμένες μη καρκινικές παθολογικές καταστάσεις. Οι καρκινικοί δείκτες αν επιλεγούν σωστά μπορούν να συνεισφέρουν ικανοποιητικά στην μελέτη της νόσου. Ορισμένες εφαρμογές των καρκινικών δεικτών είναι:

 • Παρακολούθηση και αξιολόγηση της θεραπείας
 • Έλεγχος των μεταστάσεων πριν την εμφάνιση κλινικών συμπτωμάτων
 • Εκτίμηση της βιοχημικής φύσης του όγκου και κλινική σταδιοποίηση και ταξινόμησή του
 • Ικανότητα πρόγνωσης της νόσου
 • Ικανότητα διαφορικής διάγνωσης από καλοήθης όγκους ή άλλες ασθένειες ή ακόμα και επιβεβαίωση της διάγνωσης
 • Συνεπικουρούν στη διάγνωση του καρκίνου, και έτσι είναι ευκολότερη η αντιμετώπισή του

Καρκινοεμβρυϊκό Αντιγόνο ή CEA (CarcinoEmbryonic Antigen)
Είναι μια πρωτεΐνη που σχετίζεται με την προσκόλληση των κυττάρων. Μπορεί να είναι αυξημένο σχεδόν σε κάθε αδενοκαρκίνωμα προχωρημένου σταδίου, ενώ σπάνια ανιχνεύεται σε αρχικά στάδια. Αυξημένα επίπεδα CEA μπορεί να εμφανιστούν και σε μη νεοπλασματικά νοσήματα (ηπατίτιδα, ηπατική κίρρωση, αποφρακτικός ίκτερος - πέτρα στη χολή, ελκώδη κολίτιδα, νόσο Crohn, παγκρεατίτιδα, βρογχίτιδα, εμφύσημα και νεφροπάθεια) ή ακόμα και σε ανθρώπους που απλά καπνίζουν πολύ. Χρησιμεύει κυρίως για την παρακολούθηση ασθενών με καρκίνο παχέος εντέρου.

Άλφα-Φετοπρωτεΐνη ή AFP (Alpha-FetoProtein)
Παράγεται στο ήπαρ του εμβρύου, στο γαστρεντερικό σύστημα και στο λεκιθικό ασκό. Η πρωτεΐνη αυτή κυκλοφορεί στο αίμα του εμβρύου και εξαφανίζεται σταδιακά και αντικαθίσταται από τη λευκωματίνη. Η κύρια χρησιμότητα της είναι α) σε συνδυασμό με την HCG στη διάγνωση, παρακολούθηση και πρόγνωση ασθενών με σε μινωματώδεις όγκους δηλαδή όγκους στα γεννητικά όργανα -και στα δυο φύλα και β) στη διάγνωση του ηπατοκυτταρικού καρκινώματος.

CA 125
Υπάρχουν πολλά CA (cancer antigens), αλλά μόνο μερικά αποδείχτηκαν χρήσιμα. Βρίσκεται αυξημένο στον επιθηλιακό καρκίνο των ωοθηκών, αλλά και σε άλλα ενδοκοιλιακά καρκινώματα (καρκίνος στομάχου, ενδομητρίου, παχέος εντέρου, ήπατος). Μη νεοπλασματικές ασθένειες που σχετίζονται με αύξηση του CA 125 είναι η ενδομητρίωση, η παγκρεατίτιδα, η ηπατική κίρρωση, η περιτονίτιδα, ο ασκίτης και η φλεγμονώδης νόσος της πυέλου. Αυξάνεται και φυσιολογικά στην περίοδο και στην εγκυμοσύνη (όχι όμως περισσότερο από 100 kU/L).

CA 15-3
Είναι προϊόν του γονιδίου MUC-1 και σχετίζεται με την κυτταρική προσκόλληση. Αυξημένα επίπεδα εμφανίζονται στον καρκίνο του μαστού, αλλά και σε άλλα αδενοκαρκινώματα. Αυξημένες τιμές μπορεί να εμφανιστούν και σε άλλες παθήσεις καλοήθεις του μαστού, σε άλλους τύπους καρκίνου (όπως των ωοθηκών) αλλά και σε παθήσεις του ήπατος.

CA 19-9
Ανιχνεύεται αυξημένο κυρίως στον καρκίνο του παγκρέατος, στο 50% περίπου των ασθενών με καρκίνο του στομάχου, σε περιπτώσεις καρκίνου στους χοληφόρους πόρους, και στο 1/3 των ασθενών με καρκίνο του παχέος εντέρου. Η παγκρεατίτιδα, ο ίκτερος, η κίρρωση και η κυστική ίνωση δίνουν ψευδώς θετικά αποτελέσματα.

Ειδικό Προστατικό Αντιγόνο ή PSA (Prostate Specific Antigen)
Παράγεται στον προστάτη και συμβάλλει στη γονιμότητα του σπέρματος. Είναι δείκτης καρκίνου του προστάτη, αν και μετρίως αυξημένα επίπεδά του μπορεί να μετρηθούν στην καλοήθη υπερτροφία του προστάτη. Ποτέ δεν πρέπει να μετριέται μετά από εκσπερμάτιση, γιατί τότε ανεβαίνει! Επίσης, αν έχει γίνει βιοψία στον προστάτη ή γενικώς πιεστεί ο προστάτης ή λαμβάνεται θεραπεία με φιναστερίδη για καλοήθη υπερτροφία του προστάτη, θα πρέπει να γίνεται η εξέταση 6 βδομάδες μετά.

Ca 50
Το καρκινικό αντιγόνο Ca 50 αυξάνει σε αρκετές νεοπλασίες, και κυρίως στον καρκίνο του γαστροεντερικού συστήματος. Αυξημένες τιμές ανιχνεύονται σε καρκίνο του παχέος εντέρου, του στομάχου, του παγκρέατος, των πνευμόνων, της μήτρας, του προστάτη και του μαστού. Επίσης, μικρή μπορεί να παρουσιαστεί σε καλοήθεις παθήσεις, όπως σε περιπτώσεις παγκρεατίτιδας, ηπατίτιδας και χολοκυστίτιδας. Είναι χρήσιμος δείκτης για την παρακολούθηση ασθενών με καρκίνο στο πάγκρεας και στην πεπτική οδό.

 

Περιγραφή επιχείρησης:

MEDLAB Ιατρικό Ινστιτούτο

Το MEDLAB Ιατρικό Ινστιτούτο από την ίδρυσή του (1992) εξειδικεύτηκε στα μεταβολικά νοσήματα των οστών. Σήμερα, μετά από πολλά χρόνια λειτουργίας, έχει να επιδείξει πλούσιο επιστημονικό και ερευνητικό έργο.

Το Εργαστήριο Βιοπαθολογίας του MEDLAB καλύπτει όλους τους τομείς της Εργαστηριακής Ιατρικής και είναι οργανωμένο σε ευρωπαϊκά πρότυπα. Επίσης είναι διαπιστευμένο με ISO 9001 και ελέγχεται από καθημερινό ποιοτικό έλεγχο, αλλά και από δύο επισήμους φορείς εξωτερικού ποιοτικού ελέγχου (ΕΣΕΑΠ και BIORAD).

Τμήματα Βιοπαθολογικού Εργαστηρίου
Αιματολογικό, Βιοχημικό, Ανοσολογικό, Ορμονολογικό, Αλλεργιολογικό, Καλλιεργειών

Άλλα τμήματα του MEDLAB
Υπερήχων, Triplex, Οστεοπόρωσης, Ενδοκρινολογικό, Γυναικολογικό

Ειδικά τμήματα του MEDLAB
Ελέγχου οστεοπόρωσης, χαρτογράφησης σπίλων, υπερήχων δέρματος, ελέγχου ιγμορίτιδος (χωρίς ακτινοβολία), φωτοδυναμικής θεραπείας, μέτρησης οστικής πυκνότητας σε παιδιά

 

 


MEDLAB

Ηροδότου 31, Μαρούσι (Έναντι Σταθμού ΗΣΑΠ ΚΑΤ)

τηλ.: 210 8053176, 210 6143114 -5

mail@medlab.gr

www.medlab.gr 

www.medlabnews.gr 

Facebook


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη